10 augusti 2019
12:30

Eslövs BK

Referat: Staffanstorp United FC 1 - Eslövs BK

Det blev en flygande start i höstserien med en vinst på 3-1, efter 1-0 till oss i halvtid.
Ett Staffanstorp i medvind började matchen bäst och ställde om snabbt från försvar till anfall och gav oss en del bekymmer, men utan att vaska fram några stora chanser. Vi åt oss in i matchen och ca 25 min in i halvleken drog Benne igång ett högeranfall, där vi efter många bollsläpp gav Elme fri sikt att trä in bollen i burgaveln med en känslig vänster, ett av det snyggaste målen detta år, sett till passningsspelet som föregick målet. Efter detta har Staffanstorp både ribb och stolpträff och kvitteringen är nära. Halvtid och vi pratar ihop oss och gör lite justeringar.
Andra halvlek har nyss börjat när Staffanstorp bjuder oss på ett självmål. Det ger oss än mer trygghet och vi stoppar i princip alla Staffanstorps försök till anfall genom stenhårt jobb och följsamma medlöp. Men det skulle komma en reduceringen, kvarten före slut. Dessbättre hann det aldrig blir nerv i matchen, då Fabbe lyckades vika in en hörna rakt i mål.
Strax efter var matchen slut och vi kunde andas ut efter den tryckande värmen som matchen spelades i på en sliten och uttjänt konstgräsbana.
Måste säga att det är starkt av killarna att anpassa sig till underlaget, se möjligheterna när det gavs och vara effektiva. Bakåt är vi trygga och stabila. Nu ska vi bara se till att mer kunna etablera spelet och inte bli för långa i lagdelarna, så kommer vi också att kunna vila mer med boll.

Det finns alltid en viss osäkerhet första matchen efter uppehållet, men tror vi mått bra av att hålla uppe farten efter Gothia, där vi såg fina prestationer.